Kerstlook in goud en rood

Vandaag heb ik een make-up look voor jullie. En niet zo maar 1, maar een heuse kerstlook!
Ik maakte een look die naar mijn idee de kerst waardig is, maar toch ook heel erg draagbaar.

Kerstlook in goud en rood
Deze producten gebruikte ik om de look te maken:
– Estée Lauder Perfectionist foundation (review)
– MAC Pro Longwear Concealer (review)
– MAC Prep + Prime Transparant finishing powder (review)
– Rimmel natural bronzer
– W7 Bronze&Glow palette (review)
– Makeup Studio Banana Powder (review)
– Smashbox 24 hour Photo Finish shadow primer (review)
– Anastasia Beverly Hills Brow Wiz (review)
– Makeup Studio Eyebrow Fix (review)
– Morphe Brushes 35w palette (review)
– Morphe Brushes The Blushed Blush palette (review)
– Makeup Revolution Kajal
– MAC lipstick Ruby Woo (review)
– Estée Lauder Pure Color Lasting Lip Cream Bois de Rose (review)
– Estée Lauder Mascara
– The Balm Mary-Lou Manizer (review)

Kerstlook in goud en rood
Ik begin altijd met het aanbrengen van mijn foundation en concealer. Daarna breng ik wat meer kleur in mijn gezicht met een bronzer. Het W7 Bronze&Glow palette gebruik ik om te shapen. Die shape maak ik onder mijn jukbeenderen wat strakker met de Makeup Studio Banana Powder.
Vervolgens doe ik mijn wenkbrauwen en maak ik mijn ogen op.

Kerstlook in goud en rood
Bij deze look gebruik ik voor mijn ogen alleen kleuren uit het 35w palette van Morphe. Hierboven zie je de volgorde waarin de kleuren heb gebruikt.

kerstlook in goud en rood
Hier zie je een close-up van mijn look. Ik zal stap voor stap vertellen hoe ik de kleuren heb aangebracht.
De 1e kleur heb ik op mijn hele oog aangebracht. Van mijn bewegende ooglid tot onder mijn wenkbrauwen. Deze basiskleur zorgt ervoor dat ik de volgende kleuren goed kan mengen.

Kleur 2 gebruik ik als basis in mijn arcadeboog en op mijn buitenste ooghoek. Ook deze kleur zal ervoor zorgen dat de volgende kleuren een mooier verloop krijgen.

Met de 3e kleur maak ik mijn arcadeboog nog wat intenser van kleur.

Als 4e gebruik ik twee kleuren samen. Deze meng ik op mijn kwast en breng ik tegelijk aan. Deze twee oogschaduws liggen qua kleur vrij dicht bij elkaar, maar de ene is mat en de andere is wat meer metallic.
Met deze kleuren zet ik mijn buitenste ooghoek wat donkerder aan en ik laat dit verder uitlopen in mijn arcadeboog.

Om mijn look wat warmer te maken en alle kleuren een beetje naar elkaar toe te trekken gebruik ik kleur 5. Deze breng ik met een hele zachte blending kwast aan waar de kleur uit mijn arcadeboog uitloopt naar mijn wenkbrauw. Net onder mijn wenkbrauwbot dus.

Kleur 6 breng ik met een plat kwastje aan op het binnenste deel van mijn bewegende ooglid. Deze kleur laat ik overlopen naar de kleuren die ik op mijn buitenste ooghoek heb aangebracht.
Mijn buitenste ooghoek zet ik vervolgens nog een keer aan met de twee kleuren (nummers 4) die ik eerder ook al gebruikte. Dit om het allemaal nog wat intenser te maken.

Als laatste gebruik ik kleur 7 onder mijn onderste wimperrand en die vervaag ik met een pencilbrush, waarop ik een beetje van kleur 4 heb aangebracht.

Met een heel klein eyeliner kwastje breng ik wat van kleur 6 aan richting mijn binnenste ooghoek onder mijn onderste wimperrand.

kerstlook in goud met rood
En zo ziet mijn oog eruit als ik klaar ben. Op mijn wenkbrauwbot en in mijn binnenste ooghoek breng ik nog wat van de Mary-Lou Manizer highlighter aan. Op mijn waterlijn gebruik ik de zwarte kajal van Makeup Revolution. Natuurlijk maak ik mijn ooglook af met mascara.

Kerstlook in goud met rood
Dan is het tijd om mijn hele look af te maken. Ik breng eerst mijn blush aan. Ik gebruik hiervoor de middelste kleur uit de onderste rij van het Morphe The Blushed Blush palette.
Daarna is het tijd voor highlighter. Die breng ik aan op de bovenkant van mijn jukbeenderen.
Deze kerstlook is pas echt af na het aanbrengen van de rode lipstick. Ik begin met MAC Ruby Woo, die ik wat intenser en meer laat glanzen met de Estée Lauder Pure Color Lasting Lip.

Als laatste gebruik ik MAC fix + om mijn make-up een minder poederig effect te laten krijgen. Door de fix+ smelt mijn make-up als het ware samen.

Kerstlook in goud en rood
Dat was mijn volledige kerstlook. Hopelijk vinden jullie een artikel als dit leuk om te lezen. Zelf vind ik dit 1 van de leukste artikelen om te maken.

Ik ben erg benieuwd welke kleuren jullie gebruiken bij het maken van je kerstlook!

One thought on “Kerstlook in goud en rood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *