CCO Shellac review

CCO Shellac review
Ik beloofde jullie een artikel over mijn ervaringen met de CCO Shellac en hier is die dan! Ik heb de gekleurde lakken van het merk CCO gekocht en deze gebruikt in combinatie met de base- en topcoat van Cnd.
Als eerste heb ik de kleur Sage Scarf geprobeerd. Tijdens het dragen van deze kleur heb ik een aantal foto’s voor jullie gemaakt. Om het eerlijk te houden heb ik telkens mijn linker hand gefotografeerd. Zo kunnen jullie goed vergelijken.
De eerste foto die je ziet is 2 dagen na het aanbrengen van de CCO Shellac gemaakt.
Het aanbrengen werkt hetzelfde als de Shellac van Cnd. De uithardingstijd onder de UV- of Ledlamp is gelijk, namelijk 2 minuten onder de UV lamp. Ik merkte dat de CCO Shellac iets dunner is, waardoor ik even moest uitkijken met aanbrengen. Deze lak loopt wat sneller in de nagelriemen. Als je dat eenmaal weet, dan is dat trouwens helemaal geen probleem, want deze Shellac is nog altijd dikker dan de meeste nagellakken.

CCO Shellac Review
Deze foto maakte ik na 4 dagen. De CCO Shellac zit er nog helemaal prima op. Op mijn rechterhand had ik op 1 nagel de Shellac te dik aangebracht en dit liet wat los. ik heb die nagel vervolgens opnieuw gedaan en het probleem was opgelost.

CCO Shellac review
Deze foto heb ik gemaakt toen de Shellac een week op mijn nagels zat. Zoals je kunt zien nog helemaal prima in orde!! Op mijn rechter hand had ik wel wat “stoot” schade. Ik ben nou eenmaal best wel lomp en tijdens huishoudelijke klusjes is het voor mij bijna niet te doen geen schade aan mijn nagels aan te brengen……

CCO Shellac review
Zoals ik al schreef heb ik telkens foto’s gemaakt van mijn linker hand. Dit vond ik wel zo eerlijk. De enige slijtage die ik hier kon ontdekken is wat tipwear aan de nagel van mijn wijsvinger.
Aangezien mijn rechterhand wat meer schade had opgelopen (stukje van 1 nagel afgestoten en vervolgens gepeuterd aan de losse lak) en ik na een week vaak ook weer wat anders wil, heb ik de Shellac eraf gehaald. Ik ben er van overtuigd dat de CCO Shellac het met gemak nog een halve tot driekwart week had volgehouden. Heel veel langer houdt mijn Cnd Shellac het meestal ook niet vol. Een mooi resultaat dus.

Eindconclusie:
CCO Shellac is een heel goed alternatief voor de Cnd Shellac. Het prijsverschil is zo groot dat ik me kan voorstellen dat het voor privè gebruik meer dan de moeite waard is. Voor mij in elk geval wel.
Naar mijn idee is de Cnd Shellac net wat meer stootvast en blijft net wat langer mooi. Als je de Shellac professioneel gebruikt kan ik me voorstellen dat je klanten een optimale kwaliteit wilt bieden en dan zou ik voor Cnd Shellac gaan.

Ik ga waarschijnlijk nog meer CCO kleuren aanschaffen. De prijs/ kwaliteit verhouding vind ik meer dan voldoende en op deze manier is het mogelijk net wat vaker van kleur te wisselen. Wat mij betreft is de CCO Shellac goedgekeurd!

19 thoughts on “CCO Shellac review

 1. Hoi Charlene,
  Naar aanleiding van je review, heb ik ook 3 kleurtjes plus base en topcoat besteld bij Shellac4u. €44,95 ( 5 pack
  Ik vond jou sage scarf erg mooi dus deze ook besteld.
  Inderdaad, Hij lakt mooi en dekt prima na 2 laagjes. ik kan ongeveer 3 weken met mijn lak maar ik doe ook 2 laagjes topcoat over de lak allemaal van CCO. Inmiddels is het tijd voor meer kleurtjes deze bestel ik gewoon weer bij Shellac4u

  Dus bedankt voor je tip

  Groetjes Bibi

 2. Wat fijn dat je dit voor ons hebt gedaan! Ik ben er helemaal blij mee.
  Ik heb net een mooi aantal kleuren CCO Kleurtjes besteld. Ik ben benieuwd hoe het bij mijn dochter zal houden.
  Even een vraagje wat doe je aan heel droge of juist heel olieachtige nagels?
  Bijzonder veel dank

  1. Fijn om te lezen dat je wat aan mijn review hebt gehad! Ik ben geen gediplomeerd nagelstyliste, maar een droge nagel is te behandelen met nagelolie. Deze is bij etos en kruidvat te koop. Herome of Trind hebben goede nagelverzorging. Je zou dan verschillende producten kunnen combineren voor een goed resultaat.

 3. Goedemiddag Charlene,

  Dank je voor je snelle reactie.
  Ik was bang dat de olie ervoor zou zorgen dat de lak niet goed zou houden maar dat was eigenlijk heel dom van mij ivm we natuurlijk de nagel zo wie zo eerst reinigen voor het aanbrengen van de basecoat. Heel erg bedankt.
  Een warme groet
  Léonie
  P.S Je hebt een gezellige website, echt leuk :)

  1. Oh, maar je moet ook eerst behandelen en later pas lakken hoor!!!! Je nagels moeten idd vetvrij zijn, anders blijft de gellak niet zitten. Je hebt speciale vloeistof hiervoor. Bijna ieder merk verkoopt dit, maar op de site waar ze de CCO lak verkopen staat het niet. Ik gebruik die van CND.

 4. Beste Charlene,
  Inmiddels gebruik ik al een paar maanden de lak van CCO, dit doe ik voor privégebruik en het bevalt mij uitstekend. De lak blijft bij mij zo’n 2 weken netjes zitten. Onlangs kwam ik er achter dat er 2 soorten shellac zijn, maar ik ben over deze goedkope versie uitermate tevreden en de kleuren zijn heel erg mooi.
  Momenteel heb ik de kleur Decadence op mijn nagels. En hele mooie rode kleur met een vleugje roze erin.
  Alleen het eraf halen is wel even een lastig klusje vind ik altijd. Heb je misschien nog tips hiervoor? Zelf doe ik het met nagellak remover op 1/4 van een make-up pad en dan pak ik het stevig in met aluminiumfolie nadat ik de nagellak heb open geveild. Ik laat het dan zo’n 12 min. inweken en haal het er dan af.
  Groetjes Annelies

  1. Hoi Annelies, bedankt voor je reactie. Ik week de shellac af met pure aceton. Dat werkt heel goed. Ik merk wel verschil tussen de base en topcoat van Cnd en CCO. Mijn nagels zijn beter verzorgd met de Cnd shellac.

 5. Hoi Charlene,

  Leuke site! En wat fijn dat je over CCO Shellac schrijft. Ik twijfelde namelijk enorm of ik dit wel moest aanschaffen ipv de CND Shellac. Ik lees nu alleen wel dat je de topcoat en basecoat toch iets minder vindt? Zou je aanraden de CCO kleurtjes met de CND coats te gebruiken? En zo ja, waar koop jij de coats?

  Alvast bedankt!

 6. Hi,

  Ik twijfelde heel erg tussen CCO en CND maar nu ik dit allemaal heb gelezen ga ik ook voor CCO! Wat voor lamp (watt) gebruik je om de lagen te laten uitharden? Ik heb zelf namelijk nog een 9watt UV lamp staan maar ik vraag me af of dit voldoende is..

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Esmay

 7. Ongeveer 6 maanden geleden heb ik een start pakket van Shellac4u gekocht. In eerste instantie was ik heel enthousiast erover: “ mooie nagels voor minimaal 10 dagen en voor die prijs” , wie wil dat niet ?!
  De bestelling werd snel, mooi en heel professioneel ingepakt afgeleverd. Alles zat erbij en ik kon gelijk aan de slag met mooie kleuren nagellak, veel keus voor maar 10 nagels .
  Ik ging gelijk aan het werk. Handen wassen, alles vetvrij maken met de bijgeleverde alcohol, basecoat (heel kort branderig gevoel onder de lamp ), 2 lagen nagellak ( heel chemisch geur ) en nog de top coat erover. Onwijs snel drogen met de bijgeleverde led lamp en nu genieten van de beloofde 10+ dagen van mooie gelakte nagels…
  Om het verhaal samen te vatten: … verschillende kleuren nagellak heb ik hooguit 5/6 dagen goed zittend gehad. Bij sommige (vooral bij donkere kleuren) is na 1 dag al bij de puntjes van de nagels de stukken eraf. Bij andere komen barsten erin en soms zelfs hele stukken nagellak die los komen.
  Het eraf halen ging vrij goed maar je nagels hebben er wel onder geleden.
  Ik heb dan ook tussen de twee beurten een pauze genomen voor een paar dagen. Ik heb mijn nagels goed ingesmeerd met olie .

  Mijn vriendin heeft kort naar mij ook een set besteld en rond de feestdagen zijn wij naar Hengelo geweest voor een cursus. Deze werd gratis aangeboden bij de set. Wij werden ontvangen door Danielle. Samen met twee andere dames werden ons wat basics handelingen geleerd en hierna zijn we met veel enthousiasme naar huis gegaan.

  In het begin dacht ik dat ik moest wennen aan de manier van behandelen, echter nu we een maand verder zijn en ik redelijke veel kennis heb opgedaan ( mede met het contact van de dames in de winkel die mij tips gaven zoals: heel dun insmeren, langer onder de lamp laten, goed schudden voor gebruik en twee lagen top coat op doen ipv één) met het behandelen, ben ik van mening dat shellac4u kwalitatief heel slecht en goedkoop is.
  Mijn vriendin heeft overigens dezelfde problemen als ik dus ik ga ervan uit dat het niet aan de structuur van mijn nagel ligt.
  In dit geval voel ik het als gevalletje “goedkoop is duurkoop”.

  1. Dan heb ik een totaal andere ervaring dan jij.

   Ik ben bij een salon geweest die CND en CCO heeft. Zodoende heb ik CCO aangeschaft en heb ik nu al 5 kleuren liggen. Alles blijft perfect zitten totdat het niet meer kan door uitgroei. Als mijn nagel niet scheurt is er niets aan de hand (anders gaat er vaak een klein stukje af, maar dit is ook niet zo dramatisch). Zelfs de glans blijft volledig 2/3 weken zichtbaar en mooi.

   In veel gevallen kan het ook aan de manier van lakken liggen. Ondanks dat je een cursus hebt gehad lakt een ieder anders. Als ik mijn nagels heb laten doen blijft het ook mooier dan wanneer ik het zelf doe.

   Het enige verschil tussen CND en CCO is in mijn ogen de ‘dekbaarheid’. Ik vind dat CND net iets beter dekt, maar hé CCO is ook een stuk goedkoper.

   Ik ga dus absoluut niet met je mee in dit geval betreft goedkoop is duurkoop.

 8. Zit er bij de CCO Shellac set ook iets waarmee je de plaklaag van de topcoat eraf kunt halen? En zo nee, waarmee moet dit en waar kun je dit bestellen?
  Alvast bedankt!

 9. Hallo dames, ik twijfel om met Cnd te gaan werken aangezien het prijzige lakjes zijn. Cco spreekt me dan meer aan. Maar moet je bij cco de nagel buffen / opruwen van te voren?
  Ik heb eerder pink gellac geprobeerd en daar hield ik heel slechte slappe nagels aan over! Door het opruwen.

 10. Hoi Allen!
  Wie heeft er tips m.b.t. een lamp? Ik vind de originele CND lamp er duur, maar wil graag in ieder geval CND base- en topcoat gebruiken (alleen voor persoonlijk gebruik). Werkt de CCO led lamp ook goed met de CND lakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *