Viseart Dark Matte palette

Het Franse merk Viseart krijgt steeds meer aandacht van beautybloggers en youtubers. Bijna iedereen is enthousiast over de oogschaduws van Viseart. De paletten worden voornamelijk gebruikt door visagisten, maar is dus ook voor gewone sterveling (zoals ik) te koop :) Ik was erg benieuwd of de kwaliteit en pigmentatie echt zo goed zou zijn als iedereen deed geloven. De paletten zijn aardig aan de prijs, dus voor ik er 1 zou kopen, wilde ik eerst heel goed nadenken over welke het zou worden.

Viseart Dark Matte
Na het bekijken van verschillende swatches en ooglooks besloot ik voor het Dark Matte palette te gaan.
Zoals je ziet bevat het Viseart Dark Matte palette verschillende kleuren in zowel warme als koele tinten. Ik verwacht dat dit een veelzijdig palette is wat net wat meer mogelijkheden heeft dan het Dark Neutral palette. Dat palette bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit neutrale (bruin)tinten.

Viseart Dark Matte
De Viseart paletten zijn van kunststof, maar dit doet totaal geen afbreuk aan het palette. Ze voelen heel degelijk aan en zijn (op het ontbreken van een spiegel na) heel praktisch in gebruik. Ik kan me voorstellen dat visagisten deze verpakking ideaal vinden.
De simpele look van de verpakking en de mooie kleuren van de oogschaduws, zijn eigenlijk een hele goede match.

Viseart Dark Matte
Oh, jongens die kleuren!!! Hoe mooi zijn die?! Ik kan het niet helpen, maar ik kan hier naar blijven kijken. Ook weer niet te lang natuurlijk haha, want er moet geswatcht worden :)

Viseart Dark Matte
De eerste 6 kleuren van links naar rechts. Super mooie pigmentatie en heerlijk zachte oogschaduws. Niet vergeten dat dit matte oogschaduws zijn hè. De pigmentatie van matte oogschaduws laat vaak te wensen over, maar dit is echt super.

Viseart Dark Matte
En de laatste 6 kleuren. Zelfde verhaal als bij de eerste swatches, gewoon perfectie.

Na mezelf te hebben verlekkerd op het Viseart Dark Matte palette zelf en op de swatches, was het eindelijk tijd om ze uit te proberen in een look.

Viseart Dark Matte
Foto’s maken van een ooglook blijf ik verschrikkelijk moeilijk vinden. Hopelijk krijgen jullie toch een beetje een idee.
Als ik er vanuit ga dat de kwaliteit van de oogschaduws in de andere Viseart paletten hetzelfde zijn als van dit Dark Matte palette, dan zijn de enthousiaste verhalen meer dan terecht. Ik ben heel erg blij met mijn Dark Matte palette en ik gebruik het met super veel plezier. Het enige minpuntje is het ontbreken van een lichte (highlight)kleur, want die moet ik nu altijd ergens anders vandaan halen. Tegelijkertijd snap wel waarom zo’n lichte kleur in dit palette ontbreekt. Het zijn natuurlijk paletten die voornamelijk door visagisten gebruikt worden. Zij gebruiken meerdere paletten tegelijkertijd en zitten natuurlijk niet te wachten op een highlight kleur in elk palette. Daarnaast zou het ook niet in het thema Dark Matte passen.

Mocht je inmiddels ook nieuwsgierig zijn geworden en zelf ook een Viseart palette willen aanschaffen, dan heb je geluk. Deze paletten zijn gewoon in Nederland te koop via Boozyshop.nl. Het Viseart Dark Matte palette kost € 75,95.

2 thoughts on “Viseart Dark Matte palette

  1. Wat een fijne review en wat een prachtige look heb je gemaakt. Extra feestelijk met een gouden glitter in het midden zou je ook fantastisch staan! Je look doet me aan Desi Perkins denken, mijn complimenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *