Shoppen en overnachten in Maastricht

Als je me volgt op Instagram, dan heb je waarschijnlijk al gezien dat we een weekje samen vrij hebben gehad. We begonnen onze vakantie goed met een weekend op het vakantiepark van Landal in Vaals. Hier gingen we samen met mijn ouders naartoe, ter ere van mijn vaders 60e verjaardag.
Afgelopen vrijdag ging ik met Stephan ook nog een dagje naar Maastricht. We besloten een overnachting te boeken, zodat we echt even samen konden relaxen. Kay zou toch bij opa en oma logeren, dus we hoefden niet naar huis. Quality time!

overnachting maastricht
We vertrekken vrijdagochtend en rijden via Eindhoven naar Maastricht. Bij het station van Eindhoven scoren we eerst nog even een beker koffie bij Starbucks. Lekker!!!

Shoppen en Overnachten in Maastricht
Na ruim een uur zetten we de auto in de parkeergarage van het hotel en gaan met de lift naar de receptie. Tijd voor een selfie :)

Shoppen en overnachten in Maastricht
We slapen in het Amrath Grand Hotel de l’Empereur. Dit ligt tegenover het station in het centrum van Maastricht. Een prima hotel, waar het wel bloedheet is (mensen die mij goed kennen weten dat het dan nagenoeg een sauna is, want ik heb het niet zo snel warm) . Slaapt niet zo heel erg lekker vind ik….. beetje jammer.
Ondanks dat we te vroeg aankwamen, konden we wel al in onze kamer. Fijn! We droppen onze koffer en gaan meteen richting centrum.

Shoppen en overnachten in Maastricht
Het is bijna onmogelijk geen foto te maken als je de Maas oversteekt. Je loopt hier zo mooi de stad in!

Shoppen en overnachten in Maastricht
We gaan eerst lunchen en ik ga voor een boerenomelet. Ik kies bijna nooit voor eiergerecht tijdens de lunch, maar nu had ik hier zo’n zin in. Gelukkig was het ook nog lekker.

Shoppen en overnachten in Maastricht
De rest van de middag hebben we geshopt. Deze foto’s maakte ik bij Douglas. Wat een super mooie winkel zit er in Maastricht! Twee verdiepingen maar liefst, dus er is meer dan genoeg te zien. Er is ook een Jo Malone corner met de bekende Jo Malone inrichting. Chique!

Shoppen en overnachten in Maastricht
Aan het einde van de middag gaan we terug naar het hotel, waar we even relaxen op de kamer. Ik kocht ’s middags bij Lush een bubblebar en ga lekker in bad liggen.
Nadat we ons opgefrist hebben, lopen we naar het Vrijthof om een hapje te eten. We belanden uiteindelijk bij  Restaurant/ Grand Café Momus, waar we heerlijk eten. Ik neem de salade met gerookte forel vooraf. Als hoofdgerecht kies ik de mixed tapas en als toetje de tri colori chocolademouse. Alles smaakte super lekker.
Na het eten gaan we terug naar het hotel. We zijn allebei best wel moe en hebben geen zin de kroeg nog in te gaan.

Shoppen en overnachten in Maastricht
Zaterdagochtend doen we het ook weer lekker rustig aan. Zo fijn! Vanuit onze hotelkamer kijken we op dit binnenplaatsje. Beetje somber nu het de hele avond en nacht geregend heeft, maar ik vind het wel schattig.

Shoppen en overnachten in Maastricht
De vensterbank op onze kamer is voorzien van een kussen, waarop je lekker kunt zitten om naar buiten te kijken. Ik wilde dit vroeger altijd op mijn kamer hebben haha! Ik besluit dus lekker op dit plekje te gaan zitten terwijl ik op Stephan wacht. Echt fijn, zo bij het raam!

Shoppen en overnachten in Maastricht
Voor we naar huis gaan krijg ik nog een geweldig cadeau van Stephan. Dit is de blockbuster van Esteé Lauder van 2015. Jullie gaan deze binnenkort nog heel uitgebreid zien. Ik ben er heel erg blij mee.

We hebben volop genoten van deze dag(en) samen. Maastricht is echt een super leuke en gezellige stad om naartoe te gaan.

3 thoughts on “Shoppen en overnachten in Maastricht

  1. Wat een heerlijk weekend, zeker met een vrije week erbij en nog een weekendje weg met je ouders. Wat een mooi cadeau heb je gekregen! Die heb ik vroeger ook eens gekocht. Lipsticks nog in witte ribbelhulzen, heeeeeeel lang geleden:-) kijk uit naar de review!

  2. Altijd leuk om steden door de ogen van een ander te zien. Zo ontdek je weer nieuwe dingen. Wij zijn van de zomer een dagje in Maastricht geweest, het blijft een heerlijke stad. Benieuwd naar de aankomende review :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *