RCMA No Color Powder

Door het kijken naar een Youtube video van Kathleen Lights werd ik nieuwsgierig naar het No Color Powder van het RCMA. RCMA staat voor The Research Counsel of Make-up Artists wat is opgericht en zijn basis heeft in Amerika.
Kathleen vertelde zo ontzettend enthousiast over het No Color Powder, dat ik maar 1 ding kon denken: Dit wil ik ook proberen!
Na wat googelen kwam ik er achter dat de producten van het RCMA voor de Europese markt via Nederland worden verkocht. Heel fijn, want hierdoor had ik het binnen twee dagen in huis!

RCMA No Color Powder
Het RCMA No Color Powder is een een losse poeder waarmee je foundation kunt afpoederen. Het bijzondere van dit poeder is dat er geen kleur pigment in zit. Ook geen wit of kleurloos pigment. Hierdoor verandert het de kleur van je foundation niet. Dat klinkt veelbelovend toch!
Veel poeders laten namelijk een wat witte waas achter die vooral op foto’s goed terug te zien is. Het No Color Powder zou dit niet doen.

RCMA No Color Powder
Ik kocht een probeer verpakking van het No Color Powder, waardoor het in dit kleine transparante potje wordt geleverd.
De “normale” verpakkingen zijn een stuk groter. Hier zit 100 gram in, wat ontzettend veel is. De producten van het RCMA zijn bedoeld voor professionele visagisten en dat zal ook wel de reden van de grote verpakkingen zijn.
In de probeer verpakking zit 30 gram poeder. Nou, geloof mij, daar kun je geruime tijd mee doen.

Ik gebruik het No Color Powder nu een aantal weken en mij bevalt hij ontzettend goed. Het poeder laat, zoals beloofd, geen witte waas achter EN mijn gezicht lijkt ook minder snel te gaan glimmen. Dat laatste is natuurlijk helemaal top, want de voornaamste reden om je foundation af te poederen is het tegengaan van een glimmend gezicht.

RCMA No Color Powder
Hier zie je een swatch die ik maakte op mijn hand, waarbij ik het poeder op de rechter foto met een poederkwast heb verdeeld.
De structuur van het No Color Powder vind ik een beetje vergelijkbaar met meel. Het voelt wat dik en stroef aan. Minder  fijn van structuur dan de meeste gezichtspoeders. Ook lijkt het wat meer te knoeien dan mijn ander losse poeders.
Het knoeien neem ik graag voor lief, want het effect is wel heel mooi en zoals ik al schreef maakt het de houdbaarheid van mijn make-up top. Al met al vind ik het een heel fijn poeder. Ik zou hem zeker aanraden.
Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding ook nog eens erg goed.

Het RCMA No Color Powder is via RCMA.eu te koop. Voor een probeer verpakking van 30 gram betaal je €12,00 excl. verzenden.
De webshop vind ik overigens niet heel erg gebruiksvriendelijk en het ziet er allemaal niet zo aantrekkelijk uit. Ondanks dat verloopt het bestellen wel soepel en had ik mijn bestelling snel in huis.

13 thoughts on “RCMA No Color Powder

  1. Zou je mij aub kunnen uitleggen hoe ik die bestelling moet plaatsen? Tis echt een vreemde site plus de betaling lukt niet.. Kreeg een email van ze waarbij stond dat ik jet geld op hun bankrekening moest storten? Dit is wel érg ongebruikelijk..
    help me please!!

    1. De webwinkel is inderdaad niet echt van deze tijd. Ik heb ook een overboeking per bank moeten doen. Was even bang of alles wel goed zou gaan, maar binnen een dag was alles geregeld. Hopelijk gaat het bij jou ook zo snel!!

  2. Het is toch echt zeer spijtig dat we bijna het dubbele moeten betalen dan ze in Amerika moeten doen pff. Daar kost zo een flesje 12 dollar en hier 20 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *