Morphe make-up brushes

Morphe brushes
Mijn bestelling bij Morphe Brushes in Amerika heb ik jullie al uitgebreid laten zien. Vandaag ga ik vertellen wat ik van de door mij bestelde kwasten vind. Ik had nog geen ervaring met de kwasten van Morphe en door de Amerikaanse Youtubers waren mijn verwachtingen hooggespannen. Is aan deze verwachtingen voldaan?
Morphe Brushes
In totaal bestelde ik 5 kwasten. Morphe Brushes is, zoals de naam al zegt, in eerste instantie begonnen met het maken van make-up kwasten. Inmiddels verkopen ze ook make-up onder hun eigen merknaam en de hype rondom de oogschaduwpaletten van Morphe was voor mij de voornaamste reden om een bestelling te plaatsen.
Tja, en als je dan toch in Amerika een bestelling plaatst, dan is het natuurlijk wel heel verleidelijk ook een aantal kwasten mee te laten komen. Zo gebeurde het dus :)
Ik bestelde de volgende kwasten (vlnr):
1. M497 Duo Soft Fan ($9.99)
2. S13 Deluxe Angle Blush ($7.99)
3. M142 Chisel Blush ($6,99)
4. M200 Deluxe Crease ($4,99)
5. M412 Deluxe Pointed Blender ($4.99)

Morphe brushes
Ik heb de kwasten nu een tijdje gebruikt en heb inmiddels twee van deze kwasten aan mijn favorieten toegevoegd. Welke? De S13 Deluxe Angle Blush en de M142 Chisel Blush kwasten. Zeker de S13 vind ik ideaal voor het contouren van mijn jukbeenderen.

Grootste tegenvaller vind ik de M497 Duo Soft Fan kwast. Deze kocht ik voor het aanbrengen van mijn highlight, maar ik vind hem helemaal niet fijn. Jammer!!

De M200 en de M412 zijn prima kwasten, maar voor mij iets te zacht. Dit is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. De andere blending kwasten die ik heb zijn wat steviger en geven mij een mooier resultaat.
Ik gebruik deze kwasten nu nog wel eens als laatste in het blending proces, om het nog net een beetje zachter te maken allemaal.

Als je me vraagt of deze 5 Morphe kwasten de moeite van het bestellen waard zijn, dan zou ik eerlijk gezegd antwoorden van niet. Zeker als je bekijkt wat de verzendkosten zijn ten opzichte van de daadwerkelijke kosten en de kwaliteit. Ik bestelde ze zelf tegelijk met twee oogschaduwpalletten, waar ik toch al verzendkosten voor moest betalen. Dan maakt het natuurlijk niet zo veel uit en is het leuk deze kwasten aan je verzameling toe te kunnen voegen.
Morphe kwasten zijn trouwens wel in Nederland wel te koop via Boozyshop.nl, maar ik weet niet precies welke kwasten zij in hun collectie hebben en wat de prijzen zijn.

De Morphe kwasten zijn erg budgetvriendelijk en ik heb ze daarom vergeleken met de kwaliteit van mijn Zoeva kwasten (die gemiddeld ietsje duurder zijn). Als ik mag kiezen, dan ga ik voor de kwasten van Zoeva. Deze zijn naar mijn idee toch wat degelijker en de kwaliteit van de haren ligt hoger.

Het assortiment van Morphe Brushes is overigens heel erg groot. Ik heb slechts 5 kwasten besteld en dat zegt dus helemaal niets over alle andere kwasten die ze in hun assortiment hebben. Het kan maar even gezegd zijn :)

One thought on “Morphe make-up brushes

  1. Goed om te weten, was er erg benieuwd naar! Geloof dat ik blij ben dat ik het niet besteld heb met die hoge verzendkosten :-) zo jammer dat veel producten en uiteraard kwasten hier niet in de winkels verkrijgbaar zijn..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *