Mijn favoriete make-up kwasten

Make-up chasten
Toen het weer eens tijd was de kwasten die ik (bijna) dagelijks gebruik te wassen, bedacht ik me dat het wel leuk was hier een artikel over te schrijven. Zoals je op de foto al ziet waren ze nodig aan een schoonmaakbeurt toe! Ik laat je in dit artikel zien hoe ik mijn kwasten schoonmaak en welke kwasten op dit moment mijn favorieten zijn.

make-up kwasten
Om mijn kwasten schoon te maken gebruik ik het liefst lauwwarm water met babyshampoo in een bakje. Ik spoel elke kwast eerst uit met koud water en vervolgens was ik hem in het schaaltje met shampoo. Na het wassen spoel ik de kwast weer uit met koud water om hem daarna liggend op een handdoek te laten drogen.

Als je je kwasten uit wilt wassen, houdt dan met een behoorlijke droogtijd rekening. Ik probeer ze zelf altijd in de ochtend te wassen, om ze de volgende dag in de ochtend weer helemaal droog te kunnen gebruiken.

Make-up kwasten
Tot zover het wassen. Nu is het tijd om te vertellen wat op dit moment mijn favoriete make-up kwasten zijn. Deze kwasten gebruik ik dus (bijna) dagelijks. Misschien zijn het er wat veel, maar ach…… ik word er blij van :)

Rechts onder op de collage zie je mijn gezichtskwasten. Van links naar recht zijn dit:

 • Real Techniques, Powder Brush
 • Make-up Studio, Nero nr. 37 – foundation brush large
 • Zoeva, 101 – Luxe Face Definer
 • Ariane Inden, blush kwast (ik weet niet of deze nog verkrijgbaar is)
 • Zoeva, 105 – Luxe Highlight

De make-up Studio Large Foundation Brush gebruik ik vooral voor het aanbrengen van een crème foundation en de Zoeva Luxe Face Definer gebruik ik voor het aanbrengen van bronzer om mijn gezicht licht te shapen.
Rechts boven in de collage zie je mijn oogschaduw en wenkbrauw kwasten. Van links naar rechts zijn dit:

 • Make-up Studio, Select nr. 9 – Contour Brush Small
 • Zoeva, 226 – Smudger
 • Zoeva, 227 – Luxe Soft Definer
 • Zoeva, 225 – Eye Blender
 • Zoeva, 223 – Petit Eye Blender
 • MAC, 236 (ik kan deze op de site van MAC niet meer terugvinden)
 • Ariane Inden, platte oogschaduw kwast (ik weet niet of deze nog verkrijgbaar is)
 • Ariane Inden, wenkbrauw kwast (ik weet niet of deze nog verkrijgbaar is)
 • Hema, 211 – Eyelash Brush

Van alle oogschaduwkwasten zijn de Zoeva Luxe Soft Definer , de Petit Eye Blender en de Mac 236 toch wel mijn favorieten. De Zoeva Luxe Soft Definer blend zo ontzettend fijn. Hij is niet te zacht, waardoor je de oogschaduw wat preciezer kunt plaatsen om hem vervolgens mooi uit te blenden.
Zoals je ziet gebruik ik best veel kwasten van Zoeva. Ik vind dit een heel goed en betaalbaar merk, wat in Nederland via internet ook nog eens makkelijke te verkrijgen is.

make-up chasten
Geen kwast, maar zeker wel één mijn meest favoriete tools is de beautyblender. Sinds ik de beautyblender gebruik om mijn foundation aan te brengen, vind ik dat mijn foundation er veel natuurlijker uitziet. Mocht je nog geen beautyblender gebruiken, dan zou ik dat zeker weten aanraden. Zelf dacht ik in eerste instantie, hoe bijzonder kan een sponsje nou zijn. Inmiddels ben ik daar helemaal op teruggekomen. De beautyblender is wat mij betreft niet te vergelijken met een ander make-up sponsje. Ik kan me de hype inmiddels helemaal voorstellen.

make-up kwasten
En na een nachtje drogen, staan al mijn favoriete kwasten weer schoon en netjes op hun plek. Altijd fijn!

One thought on “Mijn favoriete make-up kwasten

 1. Mooie verzameling kwasten! Mis alleen je Morphe kwasten ;-) jij hebt toch ook de beautyblender van Make-up Studio? Welke vind je fijner? Heb op de beurs ook de beautyblender gekocht en die van MUS heb ik ook. Ga ze nu vergelijken en ben benieuwd naar jou mening..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *