Maybeline Fit Me Foundation

Als het om foundation gaat wissel ik ik niet zo heel erg vaak. Daarnaast gebruik ik ook nog eens heel graag een foundation van een high-end merk. Mijn huid is super gevoelig en ik kan de verzorgende ingrediënten, die in high-end producten meestal net wat meer aanwezig zijn, goed gebruiken.
Toch wilde ik ook een keer een foundation uitproberen die voor een leuke prijs bij de drogisterij te koop is. Ook daar moeten toppers bij zitten, toch?!

Maybeline Fit Me Foundation
Ik koos de Maybeline Fit Me Foundation. Deze sprak me bij het swatchen in de winkel het meest aan.
De foundation zit in een mooie, strak vormgegeven, glazen flacon met een zwarte dop.
Op de flacon staat met grote letters het kleurnummer. In mijn geval nummer 115 Ivory, de lichtste kleur die in Nederland in het assortiment zit.
Mijn huidkleur is behoorlijk licht, maar ik weet zeker dat er dames zijn met een huid die lichter is dan die van mij. Voor hen zal kleur 115 Ivory echt niet licht genoeg zijn.

Maybeline Fit Me Foundation
Als je de dop eraf haalt zie je dit hele fijne pompje. Dit heeft toch wel mijn voorkeur bij een vloeibare foundation, omdat het lekker praktisch en schoon werkt.

Ik gebruik twee pompjes foundation per keer. Dit is meer dan genoeg voor mijn volledige gezicht. Zelf vind ik het fijn om vloeibare foundation met mijn vingers aan te brengen en vervolgens met een Beautyblender of Real Techniques sponge in mijn huid te blenden.

Maybeline Fit Me Foundation
De Maybeline Fit Me Foundation is een vrij dunne foundation die een behoorlijk goede dekking geeft. In de zomermaanden zou ik de dekking van deze foundation waarschijnlijk wat heftig vinden. Voor nu vind ik die wat heftigere dekking heel erg fijn. Zeker, omdat ik deze foundation geen cakey effect vind geven.

Op de website van Maybeline lees ik dat Fit Me Foundation geen olie, was of fillers bevat, waardoor de foundation een ademende dekking geeft. Hij voelt ook absoluut niet zwaar op mijn gezicht.

Ik heb de deze foundation nu een tijdje uitgeprobeerd en mijn huid reageert er verrassend goed op. Geen uitslag of geïrriteerde extreem droge plekken en dat is top.

Maybeline Fit Me Foundation
Hier zie je hoe de Maybeline Fit Me Foundation er op mijn huid uit ziet. Bij deze look heb ik de Fit Me Foundation namelijk gebruikt. Ik heb mijn gezicht wel afgepoederd met de MAC Prep + Prime Transparant finishing power. Dat doe ik overigens altijd bij vloeibare foundation.
Het afpoederen vind ik bij de Fit Me Foundation echt nodig, omdat deze foundation een glowy effect geeft aan je huid. Zonder afpoederen gaat dit voor mij te snel glimmen.
De Maybeline Fit Me Foundation daardoor misschien wat minder geschikt voor de vettere huid.

Al met al ben ik heel aangenaam verrast door de Maybeline Fit Me Foundation. Ik blijf hem zeker de komende tijd met regelmaat gebruiken.

De Maybeline Fit Me Foundation is onder andere te koop bij Kruidvat voor € 14,49. Ik kocht de mijne tijdens een actie waarbij alle Maybeline producten € 10,- kostte.

One thought on “Maybeline Fit Me Foundation

  1. Pain in the ass voor mij, een fijne foundation voor mijn gevoelige maar ook vette huid. Nog geen 1 kunnen vinden waar ik blij mee ben en géén uitslag ( pukkels) van krijg :-( Fijn dat je een budget merk hebt gevonden en nog met korting ook :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *