I Heart Chocolate Palette

Nog niet zo lang geleden waren de Chocolate Palettes van het merk I Heart Chocolate te koop bij Kruidvat. Natuurlijk kon ik de verleiding niet weerstaan en kocht ik 1 van de 3 paletten uit deze serie.
Ik koos het I Heart Chocolate Palette. Vandaag is het tijd voor een review.

I Heart Chocolate palette
Dit I Heart Chocolate Palette is een dupe van het Chocolate Bar Eyeshadow Palette van het merk Too Faced. Dit palette heb ik zelf niet, dus ik kan deze twee paletten niet met elkaar vergelijken.

De verpakking ziet er wel grappig uit, maar eerlijk gezegd ook wel een beetje goedkoop. Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik er nou van moet vinden. Laten we het dus maar bij grappig houden.
Ik krijg niet spontaan zin in chocolade bij het zien van dit palette en dat is best knap. Ik heb namelijk altijd zin in chocolade :)

I Heart Chocolate Palette
Ik koos dit palette, omdat er naast bruin tinten ook nog een groene, rode en paars/blauwe kleur in zit.
De binnenkant ziet er prima uit. Leuke verdeling met de twee highlight kleuren en een mooie grote spiegel. Dat doen ze altijd goed bij I Heart Makeup (een zusje van Makeup Revolution).
De spons applicator hadden ze van mij weg mogen laten. Wie gebruikt die tegenwoordig nog?

I Heart Makeup Palette
In totaal krijg je 16 kleuren oogschaduw, onderverdeeld in matte en shimmer finishes. Zoals ik hierboven al schreef zitten er twee grotere highlighters in en dat vind ik top. Een highlighter gebruik ik bij elke look en daardoor zijn deze kleuren vaak eerder op dan de andere kleuren in een palette. Door de highlighters groter te maken, is het palette langer bruikbaar. Heel fijn!

I Heart Chocolate Palette
Hier zie je de swatches van de bovenste rij. Deze eerste swatches zien er redelijk goed uit. Een beetje vlekkerig zijn deze matte tinten wel, maar dat zie je bij heel veel paletten. Matte oogschaduws met een goede pigmentatie maken blijkt erg moeilijk. En we moeten niet vergeten dat het hier om een budget palette gaat.

I Heart Chocolate Palette
De pigmentatie van de tweede rij valt me een beetje tegen. Vooral de eerste drie kleuren geven een hele magere pigmentatie af. Jammer.

I Heart Chocolate Palette
De pigmentatie van de laatste rij is top, zoals je ziet. De highlighter uit deze onderste rij bevat een shimmer.

Het I Heart Chocolate palette is het 3e palette in mijn collectie van de merken I Heart Makeup/ Makeup Revolution. Waar ik bij het Selfie palette en het Iconic Pro 2 palette zwaar onder de indruk was van de pigmentatie, is dat nu toch wat minder.
Ik vind dit een voor de prijs een prima palette. Een budgettopper vind ik het zeker niet.

De Chocolate Palettes zijn inmiddels niet meer bij Kruidvat te koop, maar wel bij Makeupmusthaves.nl voor € 9,99.

One thought on “I Heart Chocolate Palette

  1. Had m ook gezien, maar laten liggen. Leg t geld liever apart voor een high end palette. De MUA palletjes bevallen me erg goed en die had ik kort daarvoor bij de kruitvat in de 1+1 actie gescoord. Nou ik jou review lees heb ik er geen spijt van ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *