Grijs geverfd haar verzorgen. Mijn tips!

Een paar maanden geleden liet ik mijn haar van (bijna) wit blond naar grijs verven. Een kleur die je op dit moment heel veel ziet en ik ben er zelf nog steeds super blij mee.
Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik mijn kleur zo mooi koel houd. Zelfs in een winkel met kappersbenodigdheden werd het me laatst gevraagd. Vandaar dat ik je vandaag vertel welke producten ik gebruik. Dat zijn overigens nagenoeg dezelfde als toen ik  mijn haar nog wit blond had, omdat ik ook die witte kleur koel wilde houden.

Grijs geverfd haar
Mijn haar is natuurlijk behoorlijk kort en dat ziet er na een nachtje slapen niet zo heel glamorous uit kan ik je vertellen. Ik was mijn haar daarom elke dag, zodat ik het daarna weer in model kan brengen

Als eerste gebruik ik de Schwarzkopf Color Freeze Silver Shampoo (250ml) €6,88-€8,95 om mijn haar te wassen.
Wat Schwarzkopf zelf over deze shampoo zegt:
De Color Freeze Formule: verzegelt het haaroppervlak terwijl de kleurpigmenten op hun plaats vastgezet worden en een optimaal kleurbehoud garenden tot het volgende salonbezoek. Vervolledigt met essentiële violette kleurpigmenten, ondersteunt en verrijkt het actief de glans van koele kleurrichtingen. De speciale pigmentconcentratie verlevendigt en behoudt koele tinten. Ongewenste warme ondertonen worden subtiel gecamoufleerd.

De Schwarzkopf shampoo zorgt ervoor dat mijn haren goed schoon worden. Het verwijderd alle stylingsproducten die ik heb gebruikt.

Grijs geverfd haar
Vervolgens gebruik ik het Guhl Zilver & Vitaliteit Anti Geel Effect Haarmasker (125ml) €5,88-€ 7,49.
Dit haarmasker neutraliseer de geeltinten in je witte, blonde of grijze haar. Het masker geeft je haar een schitterende glans en verbetert de haarstructuur, zonder je haar te verzwaren.

Ik gebruik dit masker van Guhl in plaats van een conditioner en ik gebruik het bij iedere wasbeurt. Het maakt mijn haar lekker zacht en minder droog, waardoor ik het na het drogen makkelijker in model kan brengen.

Nadat ik mijn haar heb gewassen en vervolgens handdoekdroog heb gemaakt gebruik ik de Goldwell Elixir Oil Treatment (100ml) €10,82-€13,95.
Goldwell zegt over deze olie het volgende:
Veelzijdig toe te passen verzorgende olie met regenererende arganolie en waardevolle tamanu-olie. Speciaal ontwikkeld voor alle haartypen. De zeer effectieve ingredienten worden direct in het haar opgenomen en geven het een uitzonderlijke glans en zijdezachte souplesse, zonder het te verzwaren. Voor luxueus verzorgd, gezond stralend haar zonder kroes.

Deze olie van Goldwell is mijn meest recente ontdekking en ik ben er super blij mee. Mijn haar is vrij vol, waardoor het snel heel massief oogt. Sinds ik deze olie gebruik ziet mijn haar er niet alleen gezonder uit, maar is het ook wat beter handelbaar.

Grijs geverfd haar
Ik verf mijn haar iedere 4 weken en ook al is het kort, een goede verzorging is bij zo’n intensieve kleuring echt nodig. Je haar krijgt het ontzettend te verduren tijdens een ontkleuringsproces.
De producten die je in dit artikel ziet, heb ik in de loop der tijd zelf ontdekt en ik hoop dat ze op jouw haar hetzelfde effect hebben. Mocht je wit, blond of grijs haar hebben natuurlijk.

Zoals je hebt kunnen lezen, verschillen de prijzen nogal afhankelijk van waar je ze koopt. Kijk dus vooral even goed rond in de verschillende webshops (en let dan natuurlijk ook op de verzendkosten).

3 thoughts on “Grijs geverfd haar verzorgen. Mijn tips!

  1. Dank je wel. Ik worstel ook met kleurbehoud van mijn grijze haar. Mijn eigen haar heeft veel warmte, dus het haar ‘koel en mat’ houden is een hele klus. Ik heb zojuist alle producten besteld. …ben heel benieuwd. Groet, Kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *