Gevoelige huid en Garnier Micellair Reinigingswater?

image
Ik heb al verschillende reviews over Garnier Micellair Reinigingswater gelezen, maar toch wil ik er zelf ook een artikel over schrijven.
Ik heb het in een ander artikel al eens benoemd, mijn huid is super gevoelig. Om die reden gebruik ik verschillende producten van La roche-posay. Als ik een voor mij verkeerd product gebruik, krijg ik eczeem en dan heb ik echt crème van de dermatoloog nodig om het op te lossen.
Je snap wel dat ik niet zo snel een nieuw verzorgingsproduct op mijn gezicht uitprobeer. Toch wilde ik dat micellaire water waar iedereen zo enthousiast over is ook eens proberen. Ik kocht de roze variant, want deze is speciaal voor de gevoelige huid. Op de verpakking valt te lezen dat er maar weinig ingrediënten in het micellaire water van Garnier zitten. Daardoor is er meteen minder kans dat ik een reactie krijg. Zeker, omdat in deze versie geen alcohol zit.
Ik besluit het te proberen en af te wachten hoe mijn huid erop reageert. En…..whoohoo!!! Ik ben verkocht!!

Garnier Micellair water haalt echt perfect alle make-up van mijn gezicht. Ik gebruik twee wattenschijfjes voor mijn hele gezicht. Vervolgens reinig ik mijn gezicht met de producten van La Roche-Posay en gebruik ik soms een serum en altijd een gezichtscrème.
Wat opvalt is het gemak waarmee met name mijn oogschaduw en mascara verdwijnt. Ik hoef niet hard te boenen en dat scheelt ook veel qua irritatie. Hoe meer je moet wrijven, hoe meer kans op irritatie natuurlijk. Het miccellaire water voelt een beetje olie achtig in gebruik, maar is absoluut niet vet.
Ik gebruik deze fles toch echt al een tijdje en en zoals je kunt zien zit er nog super veel in. Nou zijn de flessen ook behoorlijk groot, dus misschien geeft mij dat een vertekend beeld! Toch heb ik het gevoel dat het micellaire reinigingswater behoorlijk zuinig is in gebruik.

Garnier Micellair water kost € 6,49 en dat vind ik echt goedkoop voor zo’n fijn product.
Er is dus ook nog een groene versie te koop voor de gevoelige en gemengde huid. In deze variant zit wel alcohol en daarom ga ik deze niet proberen. De prijs is hetzelfde als die van de roze.

2 thoughts on “Gevoelige huid en Garnier Micellair Reinigingswater?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *