Foto apps op mijn iPhone

Op Instagram deelde ik een foto van mijn nieuwe iPhone cover van Case Mate. Dat bracht me op het idee een artikel te schrijven over de foto apps die ik het meest gebruik op mijn telefoon.
Ik gebruik mijn telefoon waarschijnlijk vaker voor het maken van een foto dan dat ik er daadwerkelijk mee bel.

foto apps
Ik heb al mijn foto apps bij elkaar in een map staan. Zo kan ik overal snel bij. Een paar van deze apps gebruik ik relatief weinig, maar de meeste worden toch wel dagelijks gebruikt. De app waarmee ik foto’s draadloos vanaf mijn camera naar mijn telefoon stuur staat er ook tussen. Die laat ik niet uitgebreid zien, omdat deze alleen interessant is als je een Sony camera met dezelfde functie gebruikt.
Dit zijn de 5 door mij meest gebruikte apps:

Instagram

foto apps
Instagram is mijn favoriete social media app. Ik zet er zelf graag foto’s op, maar ik vind het zeker zo leuk om de foto’s in mijn tijdlijn te bekijken. Het geeft mij altijd heel veel inspiratie voor mijn blog en mijn eigen foto’s.

#NoCrop

Foto apps
Op mijn blog gebruik ik meestal “gewone” rechthoekige foto’s en dat matcht niet met de vierkante foto’s in de tijdlijn van Instagram. Als ik een foto van mijn blog op Instagram wil delen gebruik ik de #nocrop app. Die zorgt ervoor dat mijn foto in een vierkant wordt geplaatst. De overgebleven ruimte kun je op verschillende manieren opvullen en ik laat die meestal wit.
Zelf gebruik ik de gratis versie van deze app, waardoor er wel vaak reclame in beeld verschijnt. Ik heb daar niet zo’n last van, omdat ik de app maar 20 seconde per foto nodig heb. Werkt super snel dus.

PS Express

foto apps
De Photoshop Express app gebruik ik om bijna al mijn foto’s te bewerken. Het meest gebruik ik de functies om de belichting en de warmte in mijn foto’s aan te passen. Ook gebruik ik deze app om mijn foto’s bij te snijden. PS Express heeft ook een flink aantal filters, maar eerlijk gezegd gebruik ik liever de filters van Instagram. Die vind ik net wat mooier.

PS Fixfoto apps
Met Photoshop Fix bewerk ik mijn selfies. Deze app is perfect als je je huid er wat egaler uit wilt laten zien, of om storende oneffenheden weg te halen. Soms zie je na het maken van een foto ineens een zwart puntje van je mascara. Toch jammer als je zo’n foto niet kunt gebruiken. Met deze app haal je een vlekje zonder veel moeite weg. Super makkelijk. Ik hou er van!

Layoutfoto apps
Fotocollages maak ik met de Layout app van Instagram. Niet heel spectaculair. Deze app doet precies waar hij voor bedoeld is. Snel en eenvoudig een collage maken.

Dit zijn mijn favoriete foto apps. Welke gebruik jij graag? Misschien heb je nog goede tips voor me. Laat het me weten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *