Estée Lauder Blockbuster Eyeshadow and Blush palette

Eén van de redenen om de Estée Laude Blockbuster van 2015 te kopen was toch wel het Eyeshadow and Blush palette. De verpakking is gewoon een lust voor het oog en vandaag laat ik zien of dat ook voor de inhoud geldt.

Estée Laude Blockbuster
Het palette bestaat uit 12 kleuren oogschaduw en 2 kleuren blush. De kleuren zijn erg neutraal. Hierdoor is het palette geschikt voor veel mensen en dat is wel een beetje een must voor de producten in zo’n Bluckbuster natuurlijk. Toch vind ik het wel een beetje jammer dat het palette niet wat feestelijker is, want dat zou gelet op de aankomende feestdagen natuurlijk heel mooi zijn. Daarnaast wordt de Blockbuster speciaal voor de feestdagen uitgebracht, wat mij betreft nog een extra reden is voor een feestelijke inhoud te gaan.

Estée Lauder Blockbuster
Ik het zonlicht kun je goed zien dat een aantal kleuren een mooie shimmer bevatten. Een plus als het gaat om het glamour gehalte van dit palette.
De beschadiging van de paarse kleur zat er al in toen ik het palette voor het eerst open maakte. Balen!

Estée Lauder Blockbuster
De oogschaduws komen uit de Pure Color Sculpting EyeShadow collectie. Deze collectie bestaat uit een aantal paletten waarin 5 kleuren oogschaduw zitten. Uit deze paletten zijn de kleuren gekozen die in dit Blockbuster palette zijn samengebracht.
In het palette zitten ook nog twee Pure Color Blushes, namelijk Sensuous Rose (links) en Wild Sunset (rechts).

Estée Lauder Blockbuster
Hier zie je de swatches van alle kleuren uit het palette. Eerlijk gezegd vielen de swatches mij behoorlijk tegen. De pigmentatie van de oogschaduws is niet al te best vind ik. De donkere kleuren zijn het meest gepigmenteerd, maar ze zien er wel wat vlekkerig uit. Daar had ik toch wel wat meer van verwacht.
De pigmentatie van de blushes vind ik wel okay.

Estée Lauder Blockbuster
Deze look maakte ik met het Estée Lauder Blockbuster Eyeshadow and Blush palette. Ik gebruikte uit de bovenste rij de meest rechtse oogschaduw als basis in mijn arcadeboog. De meest rechtse kleur uit de middelste rij met oogschaduws gebruikte ik op mijn bewegende ooglid. Van de onderste rij oogschaduws gebruikte ik de twee middelste paarstinten in mijn arcadeboog. De meest rechtse kleur uit de onderste rij bracht ik aan onder mijn onderste wimperrand en die vervaagde ik vervolgens met de paarse kleuren.
De pigmentatie van de oogschaduw was op mijn oogleden, met gebruik van een oogschaduwbasis, wel wat beter. Ik verwacht, tot mijn spijt, niet dat ik dit palette er vaak bij zal pakken voor het maken van een ooglook, omdat ik kwalitatief betere oogschaduws in andere paletten heb zitten.
Ik gebruikte de Sensuous Rose Blush om deze look af te maken en dat vind ik een hele mooie kleur. Nadeel de blush in dit palette is dat je het product voorzichtig op je kwast moet aanbrengen. Voor je het weet heb je ook wat oogschaduw aan je kwast zitten en ik kan je vertellen dat dat het resultaat niet ten goede komt. Of je moet voor de soldaat camouflage look willen gaan ;)

Estée Lauder Blockbuster
Het Estée Lauder Eyeshadow and Blush Palette staat prachtig op je kaptafel en als je een verzamelaar bent, dan is het een hele mooie toevoeging aan je collectie. De oogschaduws zijn okay te noemen, maar ik zou ze zeker niet aanraden als je op zoek bent naar een veelzijdig en kwalitatief goed oogschaduwpalette.

3 thoughts on “Estée Lauder Blockbuster Eyeshadow and Blush palette

  1. Ik heb de set voor het eerst gekocht, verleid als ik was door het rode koffertje. Maar wat een miskoop ! Ik had er zoveel meer van verwacht. Ik ben helemaal niet tevreden over de oogschaduw : helemaal niet gepigmenteerd (ik krijg niets van kleur op mijn oogleden !) en wat zijn die blokjes klein. Bovendien vind ik het palletje er heel chic uitzien, maar het voelt heel goedkoop (= plastic) aan. Als iemand het wil…

    1. Ik snap wat je bedoelt. Zeker als je de Blockbuster voornamelijk voor dit oogschaduwpalette gekocht hebt. Toch vind ik er ook een aantal hele mooie producten in zitten. Jammer dat je zo teleurgesteld bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *