De “jaar in vogelvlucht” tag

Morgen is alweer de laatste dag van 2015. Lekker cliché om te zeggen dat een jaar echt voorbij vliegt, maar het voelt voor mij wel echt zo. Niet normaal hoe snel 2015 voorbij is gegaan.
Het leek me leuk om net voordat het nieuwe jaar begint, samen met jullie terug te blikken op het afgelopen jaar.
Op Sanne haar blog (La VieSagista) zag ik de “jaar in vogelvlucht” tag. Die gebruik ik vandaag om herinneringen over 2015 op te halen.

Sony a5100 Systeemcamera
Ik kijk met een trots gevoel terug op…
Dat ik ben doorgegaan met bloggen. Ik blog natuurlijk hobbymatig en ondanks dat ik er super veel plezier aan beleef, slokt het soms ook heel veel kostbare tijd op. Tijd die ik ook aan andere zaken had kunnen besteden. Dit jaar heb ik er bewust voor gekozen om deze tijd aan mezelf te besteden en te doen wat ik leuk vind. Iets om trots op te zijn, omdat ik het na de geboorte van Kay best wel moeilijk vond om zonder schuldgevoel dingen voor mezelf te doen. Een kleine overwinning op mezelf!

Plog
Ik denk met een lach terug aan…
Alle gekke uitspraken die Kay het afgelopen jaar heeft gedaan. Hij is nu ruim drie en een half en ik vind dit zo’n leuke leeftijd. Elke leeftijd heeft zo zijn charme natuurlijk, maar de “wilde verhalen” en onbegrensde fantasie van een peuter/kleuter zijn af en toe heel lachwekkend. Een paar voorbeelden:
Dat hij onder het opruimen van zijn speelgoed aan mij vraagt of het goed is dat hij even pauze neemt.
Of dat hij als er iets mis gaat zegt dat het “rampzalig” is :-) Heerlijk! Ik geniet er zo van.

Vakantie Mallorca
Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik…
Onze weekendjes weg. Als gezin, maar ook met zijn tweetjes (Stephan en ik). Door de drukke baan van Stephan hebben we niet altijd even veel tijd om samen door te brengen. Juist daarom proberen we regelmatig een dagje of weekend weg te plannen. Het dwingt ons tot ontspanning en dat hebben we soms echt even nodig.
Onze vakantie naar Mallorca vind ik ook een hoogtepunt. Zon, zee en strand met daarbij een goed hotel en je hebt wat mij betreft al snel een hoogtepunt te pakken. Ik geniet intens van de zomervakanties en Mallorca was top!
Maar ook dat het er eindelijk van is gekomen de zolder te verbouwen vind ik een hoogtepunt. Dat hebben we best lang uitgesteld en ik ben zoooo blij met het resultaat! Echt top!

image
De persoon die ik het meest dankbaar ben is…
Het is gewoon niet te doen om hier maar 1 persoon te noemen. Dat zou niet eerlijk zijn.
Natuurlijk ben ik Stephan ontzettend dankbaar. We zijn al 15 jaar samen en het mag duidelijk zijn dat het ook bij ons niet altijd rozengeur en maneschijn is. Maar het gevoel dat je een maatje hebt waar je altijd op terug kunt vallen. Die precies weet hoe ik in elkaar zit. En waarmee ik ontzettend kan genieten van het leven. Dat is onbetaalbaar!
Naast Stephan ben ik ook mijn ouders ontzettend dankbaar. Het zou voor mij niet goed voelen als ik hen hier niet zou benoemen. Ik ben heel close met mijn ouders en ze doen zo ontzettend veel voor ons. Ze nemen mij heel veel werk uit handen. Ik hoef ze maar te bellen en ze staan voor me klaar. Daarnaast zijn het de liefste opa en oma die Kay zich maar wensen kan!

Wat ik het liefst wil vergeten van afgelopen jaar is… De vervelende dingen die mensen in mijn omgeving hebben meegemaakt. Er zijn verschillende vrienden/vriendinnen die geen makkelijk jaar achter de rug hebben. Het enige wat je dan kunt doen is er voor ze zijn en luisteren.  Sommige dingen kun je helaas niet oplossen of laten verdwijnen. Hoe frustrerend ook. Ik hoop dat voor hen 2016 alleen maar mooie dingen brengt.

Watch my Week
Andere dingen van 2015 die me bij gebleven zijn…
Het eerste waar ik aan denk is de mooie zomer die we hebben gehad. Daar heb ik ontzettend van genoten. De zomer is zonder twijfel mijn favoriete seizoen en dit jaar was die top!
Waar ik ook aan moet denken zijn de vele onschuldige slachtoffers die er dit jaar weer zijn gevallen door oorlog of ander geweld. Elke dag lees ik wel iets naars. Er lijkt geen einde aan te komen en dat vind ik verschrikkelijk triest en beangstigend tegelijk.

image
Voor 2016 hoop ik…
Dat iedereen om mij heen gezond mag blijven. Dat is voor mij het aller belangrijkst!
Maar ook dat ik met net zo veel enthousiasme als nu aan mijn blog kan blijven werken en mooie nieuwe beauty artikelen mag ontdekken.
En als laatste dat Kay  een hele goede start gaat maken op de basisschool. Voor we het weten gaat hij hele dagen naar school en dat zal best even wennen zijn.

Zoals je ziet was 2015 voor ons een heel mooi jaar. Hopelijk gaat 2016  net zo goed worden.
Ik ga zelf niemand taggen, maar ik vind het natuurlijk wel leuk als je een berichtje achter laat als je deze tag ook hebt ingevuld. Dan kan ik jouw antwoorden ook lezen!
Vermeld er dan wel even bij dat Sanne van La VieSagista deze tag heeft bedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *