Bullet Journaling

Afgelopen zaterdag volgde ik een workshop Bullet Journaling bij Scrapdelight in Nieuwegein. Het was ook meteen mijn eerste bezoek aan de winkel. Super leuk om ook eens daadwerkelijk tussen alle mooie spullen die ze verkopen te staan! Ik hoef je niet te vertellen dat ik niet met lege handen naar huis ging denk ik.

Bullet Journaling
Rond kwart voor 9 stapte ik in de auto op weg naar Nieuwegein. Het was heel rustig op de weg, dus helemaal niet erg om een uurtje in de auto te zitten. Muziekje aan en gaan!

Bullet Journaling
Car Selfie!!! Niet heel charmant :) Lekker in mijn relaxte outfit op pad.

Bullet Journaling
Natuurlijk nam ik mijn tas vol met planners en andere benodigdheden mee.

Bullet Journaling
Tijdens de workshop heb ik bijna geen foto’s gemaakt, want ik had het veel te druk met luisteren en alle informatie opslaan.
De workshop werd gegeven door Eveline en Annemarie Zweistra en dat deden ze echt heel leuk. De informatie werd duidelijk overgebracht, maar er was ook meer dan genoeg tijd voor een gezellig praatje. Hierdoor krijg je een fijne relaxte sfeer. Mijn ervaring was meer dan positief. Dank jullie wel dames!!

Ik probeer het Bullet Journalen even in het kort uit te leggen. Bullet Journaling is een organisatie systeem gericht op het leeg maken van je hoofd (een bruindump), waarbij je een papieren notitieboek gebruikt. Bij voorkeur ga je in 1 notitieboek/journal alles bijhouden wat je wilt/moet doen. Je maakt maandoverzichten, maar ook pagina’s met dagelijkse takenlijstjes. In je journal is natuurlijk ook ruimte om alle andere dingen die je wilt bij houden op te schrijven.
Om alles overzichtelijk te houden maak je gebruik van “bullets”. Dit zijn symbolen die gekoppeld zijn aan taken.
Een cirkeltje staat voor een evenement (bijvoorbeeld verjaardag, workshop enz.), een vierkantje voor een taak (bijvoorbeeld de was doen, boodschappen doen enz.) en een driehoekje voor een afspraak (bijvoorbeeld kapper, tandarts enz.). Dit zijn de basis symbolen, maar je kunt dit zelf verder uitbreiden.
Op de website BulletJournal.com vind je heel veel informatie terug. Ik heb de website pas na de workshop voor het eerst bekeken, maar ben heel blij dat ik de workshop heb gevolgd. Annemarie en Eveline konden door hun eigen ervaringen namelijk ook veel vertellen over wat voor hen wel en niet gewerkt heeft en dat gaf mij veel inzicht over de manier waarop ik mijn eigen bullet journal wilde indelen.

bullet journaling
Ik ben nu begonnen in een travelers notebook van Love Doki. Op de foto zie je mijn notebook met een aantal spulletjes die ik kocht bij Scrapdelight.

Bullet Journaling
Het Love Doki travelers notebook kun je vullen met verschillende inserts (notitieboekjes). Tijdens de workshop afgelopen zaterdag maakte ik ook nog een mooie folder die ik om 1 van de inserts kan gebruiken. Wat een mooi papier vind ik dit! Thuis heb ik de folder nog wat opgeleukt met mijn eigen washitape.

bullet journaling
Aan de binnenkant van de folder zit een vakje waarin je spulletjes kunt bewaren. Ik heb er nu kleine stempeltjes in zitten. Op het kaartje staan de bullets die ik zelf gebruik. Vooral in het begin is het handig de symbolen nog bij de hand te hebben ter herinnering.

Ik vond het een super leuke workshop. Hij was niet zo zeer creatief ingestoken, maar wel heel praktisch als het gaat om plannen en organiseren. Ik ga jullie zeker op de hoogte houden van deze manier van organiseren. Over een tijdje kan ik natuurlijk beter vertellen of het voor mij wel of niet werkt.

7 thoughts on “Bullet Journaling

  1. Een hele (voor mij) nieuwe wereld gaat er open. Dat er zelfs workshops voor zijn. Mooie notebook heb je gekocht en ben benieuwd of het plannen beter voor je gaat worden.

  2. Super leuk om te lezen dat je er na de workshop lekker mee aan slag bent gegaan! Nu je eigen draai zien te vinden wat voor jou werkt en volhouden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *